Training

Heeft u een (jong) paard wat u graag wil inspannen voor de koets, loopt u tegen een probleem aan of wilt u graag uw paarden klaarmaken voor een wedstrijd of verkoop? Bij Stal van den Heuvel is het mogelijk om uw paarden te beleren of door te trainen, zowel voor de koets als dressuurmatig onder het zadel. Rob van den Heuvel en Rowie Rooth verzorgen samen de training van uw paard. We kunnen voor u het volgende betekenen:

Beleren voor de koets

Heeft u een (jong) paard wat u graag wilt inspannen, maar heeft het paard hierin nog geen ervaring? Wij beleren uw paard graag voor de koets. Dit kunnen volledig onbeleerde paarden zijn, tot paarden met al ervaring aan de longe of onder het zadel. Wij maken uw paard of pony graag klaar voor het beoogde doel. Dit kunnen alleen de basisbeginselen zijn, klaarmaken voor recreatief gebruik of voor de (samengestelde) wedstrijden. Zowel twee- als enkelspan is mogelijk.

Het beleren van de paarden en pony’s gebeurd op een rustige manier met een aantal stappen. Het is afhankelijk van de ervaring en karakter van het paard hoe snel zij deze stappen doorlopen. Bij het beleren maken we gebruik van een leerpaard, waar de paarden op kunnen vertrouwen tijdens de eerste meters voor de koets. Daarnaast gaan we ook het verkeer in, om uw paard daar aan te laten wennen.

Training

Wij kunnen uw paard of pony zowel trainen in het mennen als dressuurmatig onder het zadel. Ook de combinatie van training is een van de mogelijkheden: wij werken zowel aan de longe, onder het zadel als voor de koets in enkel- of tweespan. Voor ieder paard/pony bekijken we wat de beste in de training past om het beoogde doel te behalen.

Met de training kunnen wij u helpen met een probleem, de voorbereiding richting een wedstrijd of uw paard klaar maken voor keuring of verkoop. Uitbrengen op wedstrijden in het mennen of de dressuursport behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie over het beleren van uw paard of pony? Neem dan contact op met ons!