Rowie

Toen Rowie op haar 8e startte met rijden op een manege, was het paardenvirus overgeslagen. Al snel volgde een eigen pony en heeft ze enkele jaren bij de pony’s in zowel dressuur als springsport gereden. Na schooltijd en in de weekenden werkte ze veel op De Mortelhoeve van José van Haaren, waar ze maarliefst acht jaar lang ervaring op mocht doen in zowel het managen van een stal, als het rijden van de paarden. Inmiddels heeft ze al verschillende paarden en pony’s gereden en ook uitgebracht op dressuurwedstrijden.

Momenteel rijdt ze haar eigen elite-merrie Zonetty (v. Jazz) in het ZZ-Zwaar en gaat binnenkort de overstap naar de Lichte Tour maken. Ook tweespanpaarden Eros en Laurens worden in het winterseizoen in de klasse Z gestart door haar. Wekelijks wordt ze getraind door Jacquelina Fiechter, die haar de fijne kneepjes van het rijden leert.

Na haar middelbare school studeerde Rowie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch in de richting van paardenhouderij. Vele mooie projecten heeft ze daar mogen afronden, waaronder zitting in het bestuur van HAS Hippique en de functie als Kennismaker Paard. Sinds 2011 is zij ook in het bezit van haar ORUN-instructeursdiploma en heeft ze veel ervaring in het lesgeven aan individuele ruiters en groepen. Binnen Stal van den Heuvel is Rowie verantwoordelijk voor de dressuurlessen, de lessen binnen PonyLeerkracht, de dressuurtraining van de paarden en doet ze de administratie en management van het bedrijf en de wedstrijden. Buiten Stal van den Heuvel is Rowie ook als freelancer betrokken bij een aantal hippische projecten.