Rob

Rob van den Heuvel is geboren en getogen op Stal van den Heuvel in Oirschot. De paardenhobby is met de paplepel ingegoten door vader Toon, wie zeer actief was in de paardensport als commandant en menner. Rob is begonnen met rijden onder het zadel bij de ponyclub, maar op 12-jarige leeftijd trok het mennen ook zijn interesse en heeft hij zijn enkel- en tweespan koetsiersbewijs behaald.

Rob is nog altijd erg actief in de mensport, eerder met enkel marathons, later in de samengestelde wedstrijden. In 2013 won hij het Nederlands Kampioenschap tweespan klasse 2. Hierna werd hij opgenomen in het perspectieventeam Mennen en krijgt hij sinds 2014 trainingen van bondscoaches Ad Aarts en Harrie de Ruyter. Inmiddels rijdt Rob op internationaal-niveau met zijn tweespan paarden. Met Eros (v. Jazz), Laurens (v. Laurentio) en Fanmail (v. San Remo) gaat hij voor het hoogst haalbare. Naast de trainingen van de bondscoach breidt hij zijn kennis en ervaring uit door bij verschillende menners te trainen.

Rob is sinds 2010 hoefsmid en leerde zijn vak op het NHB in Deurne. Ook volgde hij de instructeursopleiding mennen en is hij sindsdien ORUN- gecertificeerd instructeur. Binnen Stal van den Heuvel zorgt hij voor het stalmanagement, traint hij de men- en trainingspaarden en geeft hij menlessen.